Húsvéti Vágott Mákos Koszorú !

Ingredients:
Preparation mode:
Az élesztőt a cukros langyos tejbe morzsoljuk,és felfuttatjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet ,és hozzáadjuk a két tojás sárgáját,a csipet sót,hozzáöntjük majd a megkelt élesztős tejet .összeállítjuk a tésztát ,amikor már összeállt akkor apránként bele dolgozzuk,a langyos margarinos olajat.addig dagasztjuk amíg elválik a tészta a tál oldalától,és a kezünktől. Ekkor meg hintjük a tészta tetejét liszttel,letakarjuk egy konyharuhával.30 percig kelesztjük.
Amíg kell a tésztánk elkészítjük a mák tölteléket.A mákot összekeverjük a cukorral,hozzáadjuk a reszelt citrom héját,a mazsolát ,és apránként hozzákeverjük a tejfölt.
Majd kiborítjuk ,és átgyúrjuk,kicsit pihentetjük,majd 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk,és megkenjük a máktöltelékkel .Végezetül feltekerjük koszorút formázunk belőle ,a végeket összenyomjuk.Majd fogunk egy kést és a kalács külső oldala felől félig bevágjuk ,három cm ként. 20 percig újra kelesztjük.Majd felvert tojással megkenjük a tetejét ,kétszer.Majd 180 c előmelegített sütőbe 35 szép pirosra sütjük.Hagyjuk ,hogy langyosra kihűlni ,majd cikket vágunk belőle.
Elkészítés lépései:
Az élesztőt a cukros langyos tejbe morzsoljuk,és felfuttatjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet ,és hozzáadjuk a két tojás sárgáját,a csipet sót,hozzáöntjük majd a megkelt élesztős tejet .összeállítjuk a tésztát ,amikor már összeállt akkor apránként bele dolgozzuk,a langyos margarinos olajat.addig dagasztjuk amíg elválik a tészta a tál oldalától,és a kezünktől. Ekkor meg hintjük a tészta tetejét liszttel,letakarjuk egy konyharuhával.30 percig kelesztjük.
Majd kiborítjuk ,és átgyúrjuk,kicsit pihentetjük,majd 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk,és megkenjük a máktöltelékkel .Végezetül feltekerjük koszorút formázunk belőle ,a végeket összenyomjuk
Végezetül feltekerjük koszorút formázunk belőle ,a végeket összenyomjuk.Majd fogunk egy kést és a kalács külső oldala felől félig bevágjuk ,három cm ként. 20 percig újra kelesztjük.Majd felvert tojással megkenjük a tetejét ,kétszer.
Majd 180 c előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük.Hagyjuk ,hogy langyosra kihűlni ,majd cikket vágunk belőle.
Megszült a kalács várjuk,hogy ki hűljön!
Szeletelésre vár a kalács!