Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Húsvéti Vágott Mákos Koszorú !

Ingredients:

liszt
50 dkg
tojás sárgája
2
cukor
5 dkg
margarin
5 dkg
étolaj
0,5 dl
tej
2,5 dl
élesztő
3 dkg
csipet
darált mák
20 dkg
cukor
12,5 dkg
mazsola
5 dkg
citrom reszelt héja
1 db
tejföl
2 dl
egész tojás
1

Preparation mode:

Az élesztőt a cukros langyos tejbe morzsoljuk,és felfuttatjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet ,és hozzáadjuk a két tojás sárgáját,a csipet sót,hozzáöntjük majd a megkelt élesztős tejet .összeállítjuk a tésztát ,amikor már összeállt akkor apránként bele dolgozzuk,a langyos margarinos olajat.addig dagasztjuk amíg elválik a tészta a tál oldalától,és a kezünktől. Ekkor meg hintjük a tészta tetejét liszttel,letakarjuk egy konyharuhával.30 percig kelesztjük.
Amíg kell a tésztánk elkészítjük a mák tölteléket.A mákot összekeverjük a cukorral,hozzáadjuk a reszelt citrom héját,a mazsolát ,és apránként hozzákeverjük a tejfölt.
Majd kiborítjuk ,és átgyúrjuk,kicsit pihentetjük,majd 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk,és megkenjük a máktöltelékkel .Végezetül feltekerjük koszorút formázunk belőle ,a végeket összenyomjuk.Majd fogunk egy kést és a kalács külső oldala felől félig bevágjuk ,három cm ként. 20 percig újra kelesztjük.Majd felvert tojással megkenjük a tetejét ,kétszer.Majd 180 c előmelegített sütőbe 35 szép pirosra sütjük.Hagyjuk ,hogy langyosra kihűlni ,majd cikket vágunk belőle.

Elkészítés lépései:

Húsvéti Vágott Mákos Koszorú ! elkészítésének 1. lépése
Az élesztőt a cukros langyos tejbe morzsoljuk,és felfuttatjuk.
Húsvéti Vágott Mákos Koszorú ! elkészítésének 2. lépése
Egy tálba szitáljuk a lisztet ,és hozzáadjuk a két tojás sárgáját,a csipet sót,hozzáöntjük majd a megkelt élesztős tejet .összeállítjuk a tésztát ,amikor már összeállt akkor apránként bele dolgozzuk,a langyos margarinos olajat.addig dagasztjuk amíg elválik a tészta a tál oldalától,és a kezünktől. Ekkor meg hintjük a tészta tetejét liszttel,letakarjuk egy konyharuhával.30 percig kelesztjük.
Húsvéti Vágott Mákos Koszorú ! elkészítésének 3. lépése
Majd kiborítjuk ,és átgyúrjuk,kicsit pihentetjük,majd 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk,és megkenjük a máktöltelékkel .Végezetül feltekerjük koszorút formázunk belőle ,a végeket összenyomjuk
Húsvéti Vágott Mákos Koszorú ! elkészítésének 4. lépése
Végezetül feltekerjük koszorút formázunk belőle ,a végeket összenyomjuk.Majd fogunk egy kést és a kalács külső oldala felől félig bevágjuk ,három cm ként. 20 percig újra kelesztjük.Majd felvert tojással megkenjük a tetejét ,kétszer.
Húsvéti Vágott Mákos Koszorú ! elkészítésének 5. lépése
Majd 180 c előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük.Hagyjuk ,hogy langyosra kihűlni ,majd cikket vágunk belőle.
Húsvéti Vágott Mákos Koszorú ! elkészítésének 6. lépése
Megszült a kalács várjuk,hogy ki hűljön!
Húsvéti Vágott Mákos Koszorú ! elkészítésének 7. lépése
Szeletelésre vár a kalács!