Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Juharszirupos-diós-zabpelyhes cookies

Ingredients:

zabpehely
140 g
kókuszreszelék
50 g
liszt
225 g
kristálycukor
225 g
vaj
140 g
mazsola
100 g
(el is hagyható)
dió durvára vágva /egzotikusabb háziasszonyoknak sózott pekándió
140 g
juharszirup
5 ek
méz
2 ek
szódabikarbóna
1 tk
(2 ek. forró vízben feloldva)

Preparation mode:

1. Melegítsük elő a sütőt 160-180 °C-ra, s olvasszuk össze egy méretes lábosban a cukrot, a juharszirupot, s a mézet a vajjal. Ha megvan, vegyük le a tűzről.

2. Ugyanebbe a lábosba szórjuk bele a lisztet, kókuszt, zabpelyhet, mazsolát stb. szóval az összes többi hozzávalót, s öntsük bele a vízben feloldott szódabikarbónát is. Nem kell megijedni, ez egy ilyen ragacsos süti.

3. Már mehet is a tepsibe! Minél nagyobb gombócokat rakunk a sütőpapírra, annál nagyobb, plecsniket kapunk vizes kézzel történő lelapítás után, s annál inkább bécsi szeletnek fogják nézni. 🙂 Legyen közöttük egy kis hely, mert szétfolyósak.

4. Kb. 15-20 percig süssük!