Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kakaós csiga kelt tésztából (Limarától)

Ingredients:

finomliszt (BL55)
50 dkg
csipet
cukor
3 ek
tojás
1
tojás sárgája
1
tej
2,5 dl
élesztő
2 dkg
olvasztott vaj
8 dkg

Preparation mode:

Az olvasztott vaj kivételével mindent összedagasztok. Néhány perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, és tovább dagasztom a tésztát. Ezután duplájára kelesztem.
Lisztezett deszkára borítom és kb. 3 mm vastag téglalapra nyújtom.
Felolvasztok 5 dkg vajat és egy ecsettel elkenem a kinyújtott tésztán. Meghintem cukrozott kakaóporral jó bőven, hogy a tésztát teljesen eltakarja, sehol ne látszódjon át.
Ezután a hosszabb oldalától kezdve feltekerem, mint a bejglit. Két ujjnyi vastag szeletekre vágom. Hagyom a tepsin még 30 percig kelni.

Ezalatt előmelegítem a sütőt 180 °C-ra és kb. 20 perc alatt készre sütöm a csigákat. Egy csésze tejet felforrósítok egy tasak vaníliás cukorral. A kisült csigákat azonnal, még forrón megöntözöm a vaníliás tejjel. Ettől lesznek puhák, szaftosak.

Jó étvágyat! 🙂