Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

kakaós csiga

Ingredients:

liszt
50 dkg
kristálycukor
20 dkg
margarin
45 dkg
élesztő
1 kocka
tej
2-3 dl
tojás
1 db
1 csipet
porcukor
30 dkg
kakaópor
ízlés szerint

Preparation mode:

A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
Ameddig a tészta „kel”, elkészítjük a töltelékeket. A szobahőmérsékletű margarint a kakaóporral és a porcukorral simára és habosra keverjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk majd kinyújtjuk és megkenjük a tetejét a krémmel. Azután feltekerjük, felszeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ezután forró sütőben szép barnára sütjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.