Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kakaós háromszögek.

Ingredients:

Finomliszt (BL-55)
80 dkg
Budafoki élesztő
5 dkg
kristálycukor
3 ek
langyos tej
3 dl
1 kk
étolaj
2 dl
kakaópor
3 ek
cukor
5 ek
olvasztott vaj
8 dkg
tojássárga
1
tej
1 ek

Preparation mode:

Az élesztőt 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk a tejben.A liszttel összekeverjük a maradék cukrot,a sót,majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztős tejet,végül annyi olajat adunk hozzá,hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.(Ne legyen ragacsos!).Dagasztjuk,majd 1 órán át kelesztjük letakarva meleg helyen.Ha megkelt 4 részre osztjuk.Kinyújtjuk téglalap alakúra 2-3 mm vékonyra.A töltelékhez valókat egy tálban összekeverjük és ezzel kenjük meg a tésztát.Feltekerjük mint a bejglit,és háromszögekre vágjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.A tészták tetejét Megkenjük a tej,és tojássárga keverékével.Majd előmelegített légkeveréses sütőben 180C fokon kb 15 perc alatt megsütjük.