Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kakaós krémes

Ingredients:

tojás sárgája
3
tojás
1
tej
4 dl
csipet
élesztő
5 dkg
olaj
3 ek
liszt
70 dkg
margarin vagy vaj
25 dkg
vaníliás cukor
2 csomag
porcukor
20 dkg
kakaópor
3 ek

Preparation mode:

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha túl lágy akkor adjunk hozzá lisztet. 30 percig kelesztjük,

A margarint kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítővel.

Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 cipót formázunk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. Felgöngyöljük, majd hármat összefonunk, majd fél órát kelesztjük.

Tepsibe tesszük a kalácsokat, a tetejét megkenjük a felvert tojással és betesszük az előmelegített 180 fokos sütőbe. Kb 25 percig sütjük.

Elkészítés lépései:

 Kakaós krémes elkészítésének 1. lépése
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha túl ágy akkor adjunk hozzá lisztet. 30 percig kelesztjük,

A margarint kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítővel.

Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 cipót formázunk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. Felgöngyöljük, majd hármat összefonunk, majd fél órát kelesztjük.

 Kakaós krémes elkészítésének 2. lépése
Tepsibe tesszük a kalácsokat, a tetejét megkenjük a felvert tojással és betesszük az előmelegített 180 fokos sütőbe. Kb 25 percig sütjük.
 Kakaós krémes elkészítésének 3. lépése
Megsült a kalács a tepsiben hagyjuk langyosra ki hűlni,mert egyébként nem tudjuk felszeletelni .
 Kakaós krémes elkészítésének 4. lépése
Kihűlt a kalácsunk ,lehet szépen szeletelni. Jó étvágyat hozzá!