Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kakaós tészta kosár sárgabarackkal

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
7 g
vaj
100 g
tojás
1 db
cukrozatlan kakaó
25 g
vaníliás cukor
1 csomag
cukor
75 g
tej
180 ml
TÖLTELÉK:
friss sárgabarack
200 g
kristálycukor
1 marék
citrimlé
pár csepp
vaj
20 g

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A kristálycukrot tedd egy tapadásmentes serpenyőbe és alacsony lángon karamellizáld le.

Tedd hozzá a vajat és a szeletekre darabolt barackot, forgasd át pár percig, majd hagyd kihűlni.

Pár csepp citromlével keverd át.

 

Tészta elkészítése:

 

Mérd ki az alapanyagokat, majd a tojás és a tej nélkül morzsold össze a hozzávalókat.

Ha alaposan elmorzsoltad, akkor tedd bele a tojást és a tejet és dagaszd ki a tésztát.

Tedd fóliába és 30 percre tedd a hűtőbe.

Majd nyújtsd ki 3-4 mm vastagra és kb. 10 cm-es kiszúróval szúrd ki az egész tésztát, minden második tésztának a közepét szúrd ki kb. egy 8-9 cm es kiszúróval.

A teljes tésztakorongok szélét kend meg egésztojással, majd egy tésztakarikát helyezz a tetejére, így kapsz egy kis kosárkát.

Keleszd letakarva kb. 40 percet, majd 170 °C-os sütőben 10-12 perc alatt süsd készre.

A töltelékkel töltsd meg, friss barackkal díszítheted.

Jó étvágyat kívánunk!