Káposztás legyező

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
15 g
cukor
10 g
margarin
65 g
tojás
1 db
tej
200 g
TÖLTELÉK:
újkáposzta apróra vágva
1 közepes fej
cukor
1 ek
só
ízlés szerint
bors
ízlés szerint
olaj
2 ek
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
A káposztát pirítsd le az olajon és ízlés szerint ízesítsd.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát.
Letakarva pihentesd kb. 30 percet.
Nyújtófával nyújtsd ki kb. 50 cm x 40 cm-re és egyenletes oszlasd el a tölteléket a felületén.
Tekerd fel szorosan, majd egy éles késsel kb. fél cm-es csigákat vágj, de úgy, hogy nem vágod el teljesen csak minden harmadik csigánál.
Az így kapott három csigát tedd el sütőpapíros lemezre, mint egy legyező.
Letakarva keleszd legalább 1 órát.
190 °C-os sütőben süsd kb. 15 percet.
Jó étvágyat kívánunk!