Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kapros túrókrémes croissant

Ingredients:

liszt
50 dkg
lágy margarin
10 dkg
élesztő
3 dkg
tojás
1+1
cukor
5 dkg
1 tk
joghurt
1 dl
tej
3 dl
túró
25 dkg
reszelt parmezán sajt
10 dkg
aprított kapor
1 ek
csipet
őrölt bors
csipet
szezámmag
1 tk
köménymag
1 tk
mascarpone sajtkrém
3 ek

Preparation mode:

A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot, a sót, egy tojást, a lágy margarint, a joghurtot és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk.

Közepesen lágy tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk, majd meg szórjuk a tetejét lisztel, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. (kb. 30 perc)

Ha megkelt a tészta, két cipót készítünk, kör alakúra, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Elvágjuk 16 cikkre. Mindegyiket megtöltjük túrókrémmel.

Túrókrém készítése:

A túrót villával összetörjük,megsózzuk,borsozzuk,meg hintjük a kaporral,és és hozzáadjuk a 3 evőkanál mascarpone sajtkémet .Alaposan kikeverjük.

Ezt a tölteléket a tészta szélesebb részére töltjük, és feltekerjük. A kiflik tetejét tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal, és köménymaggal.

Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Elkészítés lépései:

Kapros túrókrémes croissant elkészítésének 1. lépése
Ezt a tölteléket a tészta szélesebb részére töltjük, és feltekerjük. A kiflik tetejét tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal, és köménymaggal.

Kapros túrókrémes croissant elkészítésének 2. lépése
Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kapros túrókrémes croissant elkészítésének 3. lépése
Megsült a croissant szép pirosra.