Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Karácsonyfa kalács

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
vaj
45 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
2 csomag
tojássárgája
2 db
tej
200 ml
tojás a kenéshez
1 db
TÖLTELÉK:
puha vaj
80 g
kakaópor
15 g
porcukor
40 g
vaníliás cukor
1 csomag
mézeskalács fűszerkeverék
2 g
darált háztartási keksz
30 g
rum aroma
2 csepp

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 45 percet.

Közben készítsd el a tölteléket. A vajat melegítsd meg és keverd el benne az ízesítő anyagokat.

A tésztát nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastag téglalap alakúra és 4 egyenlő részre vágd fel függőlegesen, majd az alsó tésztát kend meg a töltelék egyharmadával tegyél rá egy újabb tésztát, amit szintén kenj meg, majd ismételd meg a következő lappal és végül a felső tésztát is tedd rá.

Egy késsel vágj ki belőle egy karácsonyfát és kb. 1 cm széles vágásokat tegyél a fa oldalára az ágakat szimbolizálva. Ezeket az ágakat csavard meg, majd sütőpapíros lemezen letakarva keleszd kb. 60 percet.

Sütés előtt kend le egésztojással és 180 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 20 percet.

Jó étvágyat kívánunk!