Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Karácsonyi fánk

Preparation mode:

Hozzávalók:

Tészta:, 1000 g finomliszt, 50 g friss Budafoki élesztő, 100 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 g só, 150 g margarin vagy vaj , 5 g narancshéj , 50 g karácsonyi fűszerkeverék, 1 evőkanál rumaroma, 4 dl tej, 4 tojássárgája,

Töltelék:, Ízlés szerint lehet: meggyes-mákos, fahéjas-túrós, csokikrémes, karamellapudingos, mákos vagy diókrémes.

A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. Szétválasztjuk 10 dkg-os darabokra, a darabokat 4 egyenlő részre osztjuk és kalácsfonással befonjuk őket. 1 óráig pihentetjük.
Majd kivesszük és hagyjuk a fánkokat bebőrösödni (kb. 10 perc).
170 fokos kókuszzsírban megsütjük őket úgy, hogy az 1. oldalát 3 percig, a 2. oldalát 2 percig végül újra az 1. oldalát, ezúttal 1 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Tetszés szerint töltjük és díszítjük.

Elkészítés lépései:

Karácsonyi fánk elkészítésének 1. lépése
Karácsonyi fánk elkészítésének 2. lépése