Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Karácsonyi fonott kalács kandírozott gyümölcsökkel

Ingredients:

finomliszt
1 kg
BUDAFOK élesztő
5 dkg
2 dkg
margarin
15 dkg
tojás
2 dkg
tej
4-4,5 dkg
kandírozott gyümölcs
15 dkg
mazsola
5 dkg

Preparation mode:

A hozzávalókat egy dagasztótálban kézzel vagy géppel homogén tésztává dagasztjuk, majd 35 percig pihentetjük. Utána nyújtódeszkán 100 g-os darabokra osztjuk és felgömbölyítjük. Még 10 percig pihentetjük. Ezután a tésztagolyókat egyenletes szálakká nyújtjuk és 3-as vagy 4-es fonással kaláccsá fonjuk, majd felvert tojással egyszer lekenjük és meleg helyen megkelesztjük. Utána a tojással óvatosan még egyszer lekenjük, majd 180-200°C-os sütőben 30-40 percig aranybarnára sütjük. Kihűlés után felszeleteljük és teával vagy kakaóval tálaljuk.