Karácsonyi kuglóf
Ingredients:
liszt
500 g
só
5 g
Budafoki élesztő
½ kocka
cukor
60 g
vaj
100 g
tojás
1
tej
2,5 dl
Reszelt narancshéj/ rumba áztatott mazsola/ csokidarabok / kandírozott gyümölcs
Mézeskalács fűszerkeverék (opcionális)
1 kk
Preparation mode:
Az összes összetevőből tésztát gyúrunk, majd amikor a tészta elkészült, hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. A tésztát letakarva addig pihentetjük, amíg duplájára nem nő. Kettévesszük és megformázzuk. Kikent formába helyezzük, letakarva kelesztjük kb. 1 óráig. A tetejét 1 tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-35 percig sütjük.
Miután a kuglófot kivesszük a sütőből, azonnal kiborítjuk a formából. A kuglófot hűtjük és ízlés szerint olvasztott csokoládéval bevonjuk, majd szeletelt mandulával díszítjük.
Elkészítés lépései: