Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Karácsonyi mézes csillag

Ingredients:

Budafoki élesztő
25 g
finomliszt
400 g
rétesliszt
200 g
méz
200 g
tojás sárgája
4 db
vaj
60 g
őrölt fahéj
2 kk
rum
2 kk
citrom- és narancshéj
csokibevonó
mandula
aszalt szilva

Preparation mode:

Egy tálban kikeverjük a mézet, tojássárgákat, vajat, élesztőt és a citrom és narancs reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, rumot, langyos vizet. Alaposan kidolgozzuk, kb. 1 órát pihentetjük.

A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, csillagformával kiszaggatjuk. A kiszaggatott csillagokat egy kikent tepsibe helyezzük és kb. 10 percig kelesztjük.

Sütőbe tesszük és 8-10 percig sütjük. Ha kisült, meleg csokoládémázzal bevonjuk és mandulával, aszalt szilvával díszítjük.