Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Karamellás kosár

Ingredients:

liszt
500 g
tej
200 g
Budafoki élesztő
25 g
8 g
cukor
30 g
vaj
30 g
margarin
30 g
tojás
1 db
frissen facsart narancslé
25 g
karamellás puding
1 csomag

Preparation mode:

Minden összetevőt mérjünk egy edénybe és dagasszunk tésztát. Ha kész, lefóliázva tegyük hűtőbe 1-2 órára.
Amíg a tészta a hűtőben pihen, főzzünk meg egy tasak karamellás pudingot, majd tegyük félre kihűlni.
Vegyük elő a tésztánkat és osszuk kb. 70 grammos darabokra. A tésztadarabokat gömbölyítsük fel és tegyük félre letakarva 15 percre.
Aztán nyújtsuk ki vékony kör alakúra és helyezzük közepes méretű kikent formákba. Kelesszük letakarva 50 percig. Sütés előtt a tészta alját nyomkodjuk le úgy, hogy a formák oldalán a megkelt tésztákat ne érintsük. Így szebb lesz a kosárformánk és több puding tölthető majd bele sütés után.
Süssük készre kb. 20 perc alatt előmelegített 200 fokos sütőben. Ha kihűlt, a kis tésztakosárkákat töltsük meg a kihűlt pudinggal.

Elkészítés lépései:

Karamellás kosár elkészítésének 1. lépése