Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Karamellás nurti csiga

Ingredients:

Nutri Free Mix per Pane gluténmentes liszt
30 dkg
tej
150 ml
budafoki élesztő
½
margarin
5 dkg
tojás
1
cukor
3 ek
csipet só
kristálycukor
30 kg
töltelék
Barbara gluténmentes lisztkeverék főzéshez-sütéshez
2 ek
töltelék
tej
250 ml
töltelék
vaníliás cukor
1 csomag
töltelék
vaj
7 dkg
töltelék

Preparation mode:

A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, s meglangyosítjuk. Ebbe teszünk egy kanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót kimérjük, ha felfutott az élesztő az összes hozzávalót a kézi mixer dagasztó karja segítségével kidagasztjuk.
Míg a tészta kel, elkészítjuk a tölteléket, ez kb bő fél óra.
A cukrot megolvasztjuk, közben a 2 kanál lisztet és a vaníliás cukrot csomómentesre kavarjuk a tejjel, s megfőzzük. Ha a cukor teljesen megolvadt, ezt a krémet hozzáadjuk, s folyamatosan keverjük, nehogy csomós maradjon. Ha langyos, hozzáadjuk a vajat, s kihűlésig keverjük.
Közben megkel a tészta, lisztezett nyújtólapon kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra. Ezután megkenjük a karamell krémmel, majd feltekerük, s kb 1,5 ujjnyira szeleteljük, s közepes lángon készre sütjük.
A töltelék készítésénél vigyázzunk, mert mikor a főtt krémet hozzáöntjük az olvasztott cukorhoz, nagyon felhabzik és gőzöl, meg ne süssön bennünket.
Ha a töltelék kicsit soknak bizonyul, ne kenjük rá az egészet, mert nagyon nehéz lesz feltekerni a tésztát