Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Karintiai kuglóf

Preparation mode:

Tészta:, 500 g búzaliszt, 220 ml tej, 1 kocka Budafoki élesztő, 80 g vaj, 80 g cukor, 3 tojás sárgája, 1 csipet só, 1 csipet vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja,

Töltelék:, Fahéjas cukor, rumos mazsola (1 estére áztassuk a mazsolát rumba)

Az összes hozzávalóból egy sima tésztát gyúrunk, majd 30 percig pihenni hagyjuk. Ezután a tésztát négyzet alakúra (kb. 30×30 cm) kinyújtjuk és megkenjünk olvasztott vajjal. Megszórjuk a fahéj-cukor keverékével és a rumos mazsolával. Végül feltekerjük a tésztát, majd vajjal kikent és kilisztezett formába tesszük. A középső rácson, 180°C-on, 40 perc alatt készre sütjük.

Elkészítés lépései:

Karintiai kuglóf elkészítésének 1. lépése
Karintiai kuglóf elkészítésének 2. lépése