Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Katalán pudingos csiga

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
narancshéja
2 db
vaj
60 g
barnacukor
60 g
tojássárgája
1 db
tej
250 ml
TÖLTELÉK:
habtejszín
300 ml
tej
150 ml
főzős vanília puding
1 csomag
tojássárgája
3 db
cukor
40 g
vaníliás cukor
40 g
narancshéja
2 db

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

Egy kevés tejjel keverd ki a pudingot és a tojások sárgáját, a többi folyadékot a cukorral forrald fel, majd hőkiegyenlítés után sűrítsd be a krémet.
Fólia alatt hűtsd ki.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból géppel vagy kézzel készíts egy közepesen lágy tésztát.

Letakarva pihentesd 30 percet.

Nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastag téglalapra, majd egy kevés krémmel kend meg.
Tekerd fel és vágd fel kb. 15 db egyenlő részre.

Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva 30 percet keleszd.

Nyomd be a csigák közepét és a maradék krémmel töltsd meg, egész tojással kend meg a szélét.

Keleszd még kb. 1 órát, majd 190 °C-os előmelegített sütőben süsd 10-12 percet.
Szórj egy kevés barnacukrot a tetejére és pirítsd meg.

Jó étvágyat kívánunk!