Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Kefíres kiflik

Ingredients:

liszt
75 dkg
egész tojás
2
kefír
170 g
napraforgó olaj
1 dl
cukor
2 ek
1 kk
tej
1,5 dl
Budafoki élesztő
5 dkg
vaj
25 dkg
3 dkg
Tetejére sajt, szezámmag

Preparation mode:

Az elesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóiból meggyúrjuk a tésztát, cipót formálunk, fél órán át kelni hagyjuk. Kinyújtjuk 4 részletben kerek formára. Megolvasztjuk a vajat, ezzel megkenünk egy lapot, megsózzuk, majd ráhelyezünk egy másik lapot. Ezt a másik két lappal is megismételjük. 8 részre vágjuk, és a kapott körcikkelet feltekerjük. Megkenjük vajjal, megszórjuk sajttal vagy szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.