Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kefires lángos

Ingredients:

liszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
tojás
1
kefir
1 pohár
1 kk
tej
2 dl
cukor
1 tk

Preparation mode:

15 – 20 darabhoz:
A tésztát dagasszuk be a sütés előtt minumum 3 órával, de akár előző nap is elkészíthetjük.
1. Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a kefirt és a sót.
3. A tésztát jól kidolgozzuk, majd nylonnal letakarva hűtőben kelesztjük.

Három óra múlva vagy másnap:
4. A sütéshez egy mély teflonedénybe kb. 0,5 liter olajat öntünk és felhevítjük.
5. Olajos kézzel kb. 10-15 centis lángosokat szaggatunk és forró olajban először az egyik, majd a másik oldalát pirosra sütjük.
6. A lángosokat lecsepegtetjük, majd ízlés szerint tehetünk rá reszelt sajtot, fokhagymás tejfölt vagy ketchupot.