Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Kelesztés nélküli sajtosrúd

Ingredients:

liszt
50 dkg
zsír
25 dkg
tojás
1 db
budafoki élesztő
2,5 dkg
kis pohár tejföl
1
tej
fél dl
cukor
1 ek
reszelt sajt
10 dkg
1 ek
reszelt sajt a tetejére
tojás
1 db

Preparation mode:

A lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkára öntjük és kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval rudakat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Tetejét szezámmaggal, vagy mákkal is megszórhatjuk.