Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kelt cake pop (sütinyalóka)

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
7 g
nádcukor
60 g
vaj
125 g
vanillincukor
1 csomag
tojás
1 db
2,8%-os tej
170 ml
EPRES TÖLTELÉK:
fagyasztott eper
200 g
cukor
100 g
mascarpone
100 g
NUTELLÁS TÖLTELÉK:
Nutella
100 g
mascarpone
100 g
MÁZ:
fehércsokoládé
200 g
vaj
25 g
tej
40 g
+ a rózsaszín mázhoz: pár csepp piros ételfesték

Preparation mode:

Töltelékek elkészítése:

Epres:
Az epret a cukorral állandó keverés mellett főzd sűrűre, majd kihűlés után keverd át a mascarponéval.

Nutellás:
A mascarponét keverd ki a Nutellával.

 

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet.

Nyújtófával nyújtsd ki kb. 1,5-2 cm vastagra. A tészta egy részéből szúrj ki szív alakokat egy közepes szív formával (kb. 20 g egy darab). A megmaradt tésztát mérd ki 20 grammos darabokra és gömbölyítsd fel, ezekből gombócok lesznek.

Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább 1,5 órát.

180-190 °C-os előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süsd aranybarnára.

Kihűlés után az epres krémmel töltsd meg a szív alakút, a nutellás krémmel pedig a kerek alakút.  A töltéshez használhatunk direkt fánktöltéshez kialakított töltőcsőrt vagy egy nyárssal/ szívószállal beleszúrunk a tészta közepébe és egy habzsák segítségével beletöltjük a krémet.

A fehércsokis mázzal vond be a nutellás süteményeket.

A máz másik felét színezd pár csepp piros ételfestékkel, így kapod a rózsaszínű bevonót. Ezzel a rózsaszínű mázzal a szív alakú süteményeket vond be.

Színes ehető dekorgyöngyökkel díszítsd fel, szúrj bele hurkapálcikát, majd muffin papírba fektetve tálald.