Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Kelt gofri

Preparation mode:

Elkészítési idő:

Sütési idő: 3 – 5 perc

Hozzávalók:

500 g liszt, ½ kocka Budafoki élesztő, 150 ml tej, 175 g vaj, 50 g vaníliás cukor, 3 tojás (M-es méretű), 1 csipetnyi só, 100 g porcukor

A tészta hozzávalóit a porcukor kivételével jól dolgozzuk össze. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Hagyjuk kelni 45-60 percig.
Adjuk hozzá a porcukrot és kézzel egyenletesen gyúrjuk át. Ezután hagyjuk újabb 15 percet kelni.
Osszuk 16 egyenlő nagyságú darabra és formáljunk gombócokat.
Melegítsük elő a gofrisütőt, vajazzuk vagy olajozzuk ki, ha szükséges. Óvatosan lapítsuk le a gombócokat, helyezzük őket egyenként a gofrisütő közepére és kb. 3-5 perc alatt süssük aranybarnára. Szósszal és különböző bogyós gyümölcsökkel díszíthetjük, ízesíthetjük. A legjobb, ha melegen tálaljuk, de az édes finomság még másnap is nagyon jóízű.

Elkészítés lépései:

Kelt gofri elkészítésének 1. lépése
Kelt gofri elkészítésének 2. lépése