Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kelt kakaós kuglóf

Ingredients:

simaliszt
50 dkg
tej
3-3,5 dl
élesztő
3 dkg
porcukor
10 dkg
kristálycukor a kovászba
3 dkg
tojás sárgája
3
Rámamargarin
10 dkg
csipet
citrom reszelt héja
1
kakaó
2 ek
vaníliáscukor
1
tojássárgája
1
kenéshez
1-2 ek. tej
a kenéshez

Preparation mode:

Elkészítjük a kovászt.
Az élesztőt a kr.cukorral 2 dl langyos tejbe 20 dkg liszttel elkeverjük, langyos helyen kelesztjük. (Kovászhoz a lisztet mindíg a kimért egész adagból vesszük el.)
A többi hozzávalót a vaj és a kakaó kivételével, a megkelt kovásszal jól kidolgozzuk.Az olvasztott vajat a végén dolgozzuk bele.
A tésztát ketté vesszük. Az egyik feléhez adjuk a kakaót, és még 2 ek. tejet. Jól összedolgozzuk. Külön edényben kelesztjük a kétféle tésztát, kb 1 óra a kelesztési idő.
Ha megkelt henger alakúra sodorjuk mindkét tésztát, majd összecsavarjuk.
22 cm-s kuglóf formába tesszük.
Még 30 percet kelesztjük. Ha megkelt, tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben először 220 fokon, 10-15 percig sütjük.
Ha a térfogata már nem nő, levesszük a hőt 170-180 fokra, és így sütjük készre. 45-50 perc. Rácsra téve hagyjuk kihűlni

Elkészítés lépései:

Kelt kakaós kuglóf elkészítésének 1. lépése
1.Elkészítjük a kovászt.
2.A megkelt kovásszal bedagasztjuk a tésztát.
3.A tésztát kettévesszük, felébe kakaót teszünk.
4.Duplájára kelesztjük.
5.A tésztákat összetekerve formába tesszük.
6.30-40 percig kelesztjük.
7.Előmelegítjük a sütőt.
8.Sütjük.