Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kelt nyuszik

Ingredients:

liszt
40 dkg
cukor
1 tk
Budafok élesztő
2,5 dkg
2 tk
tejföl
20 dkg
víz
60 ml
vaj/margarin
4 dkg
tojás
1

Preparation mode:

A vajat, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe, hozzáadjuk a lisztet. Az élesztőt simán belemorzsoljuk. Egyszerű dagasztóprogramon  lágy tésztát dagasztunk. Kivesszük, duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyenlő részre osztjuk. Ovális bucikat gömbölyítünk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és konyhai, vagy bármilyen ollóval kis füleket vágunk.
Szemeket csokicseppből, vagy borsóból, vagy borsból csinálhatunk.
Tojással lekenjük és még pihentetjük kicsit, amíg a sütő felmelegszik. Forró sütőben aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá!