Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kelt ostoros kalács

Ingredients:

liszt
50 dkg
Budafoki élesztő
3 dkg
tej
3-3,5 dl
cukor
3 ek
1/2 tk
tojás
1
vaj
20 dkg
cukor
15 dkg
kakaópor
3 ek
tojássárgája
1
tej
1 kk

Preparation mode:

Egy dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a lisztet, cukrot, sót, tojást, és a maradék langyos tejjel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük. Közben kikeverjük a kencét. Lisztezett gyúródeszkán kicsit átgyúrjuk a megkelt tésztát, és három egyenlő méretű gombócot formázunk. Egyenként 45 x 10-12 cm-es téglalapokat nyújtunk a gombócokból. A krémet háromfelé osztva, rákenjük a tésztacsíkokra és bejgliszerűen feltekerjük. A három, feltekert tésztacsíkból fonatot készítünk, és olajjal vékonyan kikent formába helyezzük. Konyharuhával letakarva még 30 percet kelesztjük. A tetejét lekenjük a tojás és tej keverékével, és 200 fokos sütőben sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük.