Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kelt sonkás-sajtos derelye

Ingredients:

Budafoki élesztő
½
tej
240 ml
liszt
440 g
cukor
13 g
olívaolaj
30 ml
5 g
tojás elkeverve tejjel
1
megkenéshez
reszelt sajt vagy mozzarella
250 g
töltelék
sonka
200 g
töltelék

Preparation mode:

A tészta minden hozzávalóját összekeverjük és lefedve kb. egy órát pihentetjük. A tésztát olívaolajjal egyenletesen megnedvesítjük, majd négyszög alakúra nyújtjuk. A tésztát egy éles késsel kicsi négyszögekre vágjuk, amikre ráhelyezzük a sonka-sajt tölteléket. Végül félbehajtuk a tésztákat és a széleket alaposan egymáshoz nyomjuk. A sonkás-sajtos derelyéket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket egy éles késsel bekarcoljuk és megkenjük a tojás-tej keverékkel. Végül 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Legjobb még melegen elfogyasztani!

Elkészítés lépései:

Kelt sonkás-sajtos derelye elkészítésének 1. lépése