Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kelt szilvásgombóc

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
5 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
1 csomag
vaj
50 g
tojás
1 db
fahéj
4 g
tej
220 ml
TÖLTELÉK:
friss szilva
kb. 500 g
aszalt szilva
150 g
cukor
50 g
pektin
20 g
fahéj
1 g
FELÜLETRE:
kevés vajon pirított zsemlemorzsa
forralt baracklekvár

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

Az aszalt szilvát vágd apróra, majd keverd össze az ízesítő anyagokkal. A szilvát vágd félbe vagy aprítsd össze. Az egészet keverd össze.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és dagasztógéppel vagy kézzel készíts egy közepesen lágy kelt tésztát.

Letakarva pihentesd a tésztát legalább 30 percet.

60 grammos darabokra mérd ki a tésztát és gömbölyítsd fel, majd ismét pihentesd kb. 10 percet.

Nyújtófával nyújtsd ki kerekre és egy adag tölteléket helyezz a közepébe, majd gondosan csomagold be.

Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább 60-70 percet. 180 °C-os előmelegített sütőben süsd 12-15 percig.

A sárgabarack lekvárt forrald fel és egy ecsettel kend be a gombóc felületét, majd a pirított morzsában forgasd meg.

Jó étvágyat kívánunk!