Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

kenyér lángos

Ingredients:

liszt
50 dkg
étolaj
0,5 dl
élesztő
1 kocka
tej
2-3 dl
tojás
1
1 kk
kis dobozos tejföl
2
fokhagyma
4 gerezd
füstölt-főtt tarja
20 dkg
füstölt kolbász
10 dkg
lilahagyma
2 fej
sajt
20 dkg

Preparation mode:

A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt majd hozzáadjuk a kávés kanál sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, beleöntjük az olajat és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
Ameddig a tészta „kel”, elkészítjük a feltétet. A két doboz tejfölbe beletörjük a meghámozott fokhagymát és simára keverjük. A megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és belehelyezzük a tepsibe. A tészta tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rátesszük a kicsi kockákra vágott tarját, kolbászt, a felszeletelt lilahagymát. Ezután az egészet reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben készre sütjük.