Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kerek kalács (sárközi recept alapján)

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
cukor
20 g
10 g
sertészsír
50 g
tej
300 g
TEJFÖLÖS-BORSOS MÁRTOGATÓS:
tejföl
2,5 dl
zsír
100 g
bors

Preparation mode:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk és letakarva 20 percet kelesztjük.

70 grammos darabokra osztjuk a tésztát és hosszúra sodorjuk. Kettő darab tésztát összetekerünk és karikát formálunk belőle. Sütőpapíros lemezre tesszük és letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 40-45 percet.

180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percet.

Sütés után átkenjük az összemelegített tejfölös zsír keverékével.