Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Kókuszos citromos vaníliás fánk

Ingredients:

liszt
30 dkg
tej
2 dl
élesztő
2 dkg
tojás
1
margarin
2 dkg
joghurt
2 ek
cukor
8 dkg
szódabikarbóna
késhegynyi
citrom
1
kakaópor
2 ek
rumaroma
kókuszreszelék
étcsoki
5 dkg
készre főzött vanília puding
0,5 csomag

Preparation mode:

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben pici cukorral.A lisztet egy tálba tesszük hozzáadjuk a tojást ,6 dkg cukrot a margarint pici sót szódabikarbónát a citrom reszelt héjját és fél citrom levét.Összedolgozzuk 30 percig kelesztjük.Miután megkelt a tészta ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán és korongokat formázunk teszünk rá kiskanál vanília pudingot és két korongot összeillesztünk.Ezután a fánkokat még fél óráig pihentetjük letakarva szobahőmérsékleten.Olajban kisütjük amikor langyos csokimázba mártjuk,melyet az étcsoki kakaópor rumaroma 2 dkg cukorból víz vagy tej hozzáadásával készítettünk.Kókuszreszelékbe forgatjuk pár óráig állni hagyjuk míg az ízek összeérnek.

Elkészítés lépései:

Kókuszos citromos vaníliás fánk elkészítésének 1. lépése
Pihentetjük a megtöltött fánkokat.
Kókuszos citromos vaníliás fánk elkészítésének 2. lépése
Olajban kisütjük.
Kókuszos citromos vaníliás fánk elkészítésének 3. lépése
Csokimázba és kókuszreszelékbe forgatjuk .