Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kókuszos csiga-biga

Ingredients:

búzaliszt
50 dkg
BUDAFOK élesztő
2,5 dkg
tej (élesztő felfuttatásához és picit a tésztához)
margarin vagy vaj
20 dkg
tojás (sárgája a tésztához, fehérje a töltelékhez)
4
cukor
1 ek
csipet
porcukor
15 dkg
kókuszreszelék
20 dkg

Preparation mode:

Lisztet egy tálba szitáljuk, majd a közepére lukat csinálunk. Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatjuk.
Hozzáadjuk margarint, a tojássárgáját és egy csipet sót.
Összegyúrjuk a tésztát. Két cipót csinálunk, pihentetjük.
A tojásfehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot, majd a kókuszreszeléket is.
A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük. A végén fél cm-es szeleteket vágunk és 200°C-on sütjük.