Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kókuszos csiga

Ingredients:

liszt
500 g
tej
250 g
Budafoki élesztő
1 kocka
vaj
60 g
cukor
60 g
tojássárgája
30 g
8 g
vaníliarúd belseje
1
reszelt citromhéj
tojásfehérje
380 g
cukor
400 g
kókuszreszelék
400 g
cukor
350 g
méz
50 g
liszt
30 g

Preparation mode:

A tésztához minden hozzávalót összekeverünk egy tálba, jól átgyúrjuk, majd kb. 30 percig kelni hagyjuk.
A köztes időben a kókuszmasszához a tojásfehérjét és a cukrot habosra verjük. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, cukrot és a mézet, még egyszer felverjük és óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Az egészet jól összekeverjük, amíg egy kenhető, de mégis kemény masszát kapunk.
A tésztát téglalapalakúra nyújtjuk, megkenjük a kókuszmasszával és hosszában feltekerjük. Végül 2 centiméter vastag csigákra vágjuk és sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük őket.
A csigák alsó részén egy kis késsel egy lyukat szúrunk azért, hogy a hurkapálcika jobban belepasszoljon.
180 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük.

Elkészítés lépései:

Kókuszos csiga elkészítésének 1. lépése
Kókuszos csiga elkészítésének 2. lépése