Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kókuszos habos csiga

Ingredients:

liszt
40 dkg
Tésztához
margarin
25 dkg
Tésztához
tej
1 dl
Tésztához
élesztő
2 dkg
Tésztához
cukor
2 ek
Tésztához
tojás sárgája
4 db
Tésztához
tojás fehérje
4 db
Krémhez
cukor
20 dkg
Krémhez
kókusz reszelék
15 dkg
Krémhez

Preparation mode:

Tészta elkészítése: 1 dl langyos tejben az 1 evőkanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba bele tesszük a lisztet elmorzsoljuk a margarint majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a tojás sárgájákat. Ezután tésztává gyúrjuk, fél órát pihenni hagyjuk. Amig a tészta pihen, elkészítjük a krémet. Pihentetés után a tésztát lisztezett gyúrótáblára tesszük, ketté osztjuk. Egyenként kinyújtjuk (kb. 5mm vastagság), majd a krém felét rákenjük a tésztára, felsodorjuk és kb. 2 cm vastagságúra felvágjuk. Ugyanígy járunk el a másik tésztalappal. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kicsit távolabb helyezzük, mert sülés közben nőni fognak. Kb. 160 fokon sütjük 20-25 percig sütjük. (Sütőnként eltérhet)

Krém elkészítése: Vízgőz fölött a 4 tojás fehérjét 20 dkg cukorral keményre felverjük. Amikor már megfelelő keménységű a hab, akkor belekeverjük a 15 dkg kókusz reszeléket.