Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kókuszos meggyes kocka

Preparation mode:

Tészta : – 30 dkg liszt, – 8 dkg kókuszreszelék, – 2 evőkanál porcukor, – csipet só, – 25 g friss élesztő, – 3 tojás, – 12 dkg puha vaj, – kevés tej,
Töltelék : – 60 – 70 magozott meggy, – 1 tojásságája, – 10 dkg porcukor, – 1 cs vaníliás cukor

– A tésztához, keverjük össze a száraz hozzávalókat, morzsoljuk hozzá az élesztőt ( nem kell felfuttatni ), majd a tojás és vaj hozzáadásával gyúrjuk az egészet egynemű tésztává, annyi tejet adagolva, hogy se lágy, se kemény ne legyen.
– Takarjuk le, hagyjuk kb 1 órán át kelni, majd gyúrjuk át és simítsuk, egy kb 20 X 30 – as sütőpapírral bélelt tepsibe. – – A sütőt melegítsük elő 180 °C – ra.
– A tészta tetejét kenjük le tojássárgájával, rakjuk ki meggyel és szórjuk rá egyenletesen a cukrokat.
– Süssük kb 25 – 30 percig. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel