Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Kókusztekercs/csiga

Ingredients:

liszt
50 dkg
margarin
25 dkg
tojás (sárgája a tésztához, fehérje a krémhez)
4
BUDAFOK élesztő
3 dkg
tej
1 dl
cukor
1 ek
csipet
porcukor
20 dkg
kókuszreszelék
25 dkg

Preparation mode:

Az élesztőt a langyos tejben 1 ek. cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a közepébe a tojássárgákat és az élesztőt, és puha tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, tehetünk bele pici tejet. 4 cipót csinálunk belőle, megkelesztjük és ha megkelt, ujjnyi vastagra kinyútjuk s a következő krémmel töltjük: 4 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral habosra kavarunk és hozzákeverjük a 25 dkg kókuszreszeléket. Ezt a tésztára tesszük és mint a beiglit felcsavarjuk. 5 cm-es darabokra vágjuk, így rakjuk a tepsibe. Lassú tűzön sütjük 30 percig.