“Kolbász dog”

Ingredients:
BL 80 liszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
só
12 g
cukor
12 g
olíva olaj
60 g
szárított bazsalikom
2 g
őrölt szerecsendió
2 g
szárított oregánó
2 g
pirított hagyma
60 g
víz
250 ml
TÖLTELÉK:
kis kolbász
11 db
mustár, ketchup
cheddar lapsajt
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit mérd ki, és a hagyma kivételével dagaszd be kézmeleg folyadékkal. A végén keverd bele a pirított hagymás is.
Letakarva keleszd legalább 40 percig, majd 80 grammos darabokra vágd és gömbölyítsd fel.
5 perc pihentetés után 15 cm-es hosszúzsemléket formázz és tedd sütőpapíros lemezre.
Letakarva keleszd kb. 50 percet és 210°C-on 10 perc alatt gőzös sütőben süsd meg.
A kolbászokat serpenyőben kevés olajon készítsd el, majd a zsemléket vágd be és tedd bele a kolbászokat, illetve pirított hagymás ketchupot, mustárt, majonézt, ízlés szerint.