Kolbászos hasé
Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
cukor
10 g
vaj
25 g
tojás
1 db
tej
200 ml
hajtogató vajas alap
200 g vaj+50 g liszt
TÖLTELÉK:
füstölt kolbász
300 g
hagyma
1 közepes db
fokhagyma
3 db
főtt tojás
3 db
sajt reszelve
100 g
bors
0,5 g
tejföl
3 ek
Hasé tetejére
1 db tojás, szezámmag, reszelt sajt
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
Minden hozzávalót tegyél bele egy aprítóba és keverj belőle egy krémet!
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból készíts egy hideg alaptésztát, amit dagasztás után pihentess hűtőben kb. 20 percig!
A vajat a liszttel gyúrd át és készíts belőle sütőpapír között egy téglalapot. Nyújtsd ki a tésztát és csomagold bele a vajas alapot, majd kettő dupla hajtást végezz!
Ismét tedd hűtőbe 20 percre!
Nyújtsd ki 2-3 mm vastagra és vágd fel 7 cm-es csíkokra. Habzsákból nyomd bele a krémet és csomagold be a rudakat!
Vágd fel kb. 4 cm-es hasékra és helyezd sütőpapíros lemezre!
Kend le egésztojással és szórd meg szezámmaggal és reszelt sajttal!
210 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 8-10 percig!
Jó étvágyat kívánunk!