Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Köményes cipó

Ingredients:

búzaliszt
100 g
rozsliszt
400 g
Budafok élesztő
20 g
víz
0,5 l
rozsliszt
250 g
búzaliszt (BL-80
250 g
20 g
Budafok élesztő
40 g
főtt, áttört burgonya
200 g
őrölt kömény
1 tk
egész köménymag
3 g
víz
2,5 dl

Preparation mode:

A kovászt előzőnap készítjük el, letakarva szobahőmérsékleten tároljuk.
Második nap a lisztek egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a köményeket, az előzőleg megfőtt és áttört krumplit. Az élesztőt belemorzsoljuk a kézmeleg vízbe, hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz. Hozzáadjuk a kovászt és alaposan eldolgozzuk a tésztát (ne sajnáljuk az időt a dagasztásra!). Letakarva kb. 1 órán át pihentetjük. Kelesztés után kívánt alakúra formázzuk és 195°C készre sütjük.