Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Korpás cipó

Ingredients:

víz
2,7 dl
2 tk
zsír
2 ek
teljes kiőrlésű liszt
10 dkg
liszt
30 dkg
búza korpa
2 ek
friss élesztő
2,5 dkg

Preparation mode:

A tésztát gépben dagasztom, mikor kész, kissé átgyúrom. Kelesztőtálba teszem, hagyom duplájára kelni. Mikor megkelt, enyhén lisztezett felületre borítom, ellapogatom a kezemmel, megformázom. Formát sütőpapírral kibélelem, a tetejét rátéve hagyom jó duplájára kelni. Ekkor pengével bevágom, további 15-20 percig hagyom kelni
A sütőt 220-230 fokra állítom, kb. 50-55 percig, vagy míg a kívánt színt eléri sütöm. Az utolsó 5-10 percre leveszem a tetőt
Mikor kész rácsra teszem hűlni, hideg vízzel lespriccelem

Elkészítés lépései:

Korpás cipó elkészítésének 1. lépése
A hozzávalókat kímérem , felfuttatom az élesztőt és összeállítom a tésztát.
Pihentettem, majd formázom a kenyeremet és 15-20 percig a formasütőben kelesztem.
Megszóróm liszttel (rusztikusabb hatás) és pengével bevagdosom, mintázom.
Sütőben ropogósra sütöm, rácsra teszem hűlni és vízzel spriccelem a cserepesedés miatt.