Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Körtés alagút

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
40 g
vaj
100 g
tojás
1 db
tej
200 ml
hajtogatáshoz: vaj vagy margarin
250 g
TÖLTELÉK:
tej
400 ml
vaníliás pudingpor
1 csomag
cukor
100 g
vaj
50 g
körte
6-7 db
fahéj
barnacukor
őrölt kardamom

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A pudingport készítsd el a 400 ml tej és 100 g cukor hozzáadásával, majd a főzés végén tedd bele a vajat és keverd el benne. Fólia alatt hűtsd ki. 

A körtét tisztítsd meg, majd apró kockákra vágd fel, ízlés szerint ízesítsd a fahéjjal, barnacukorral, kardamommal, majd egy serpenyőben pár percig párold, hogy megpuhuljon. Keverd össze a vaníliás pudinggal.

 Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és készíts egy alaposan kidagasztott tésztát, a hajtogató zsiradék nélkül.

Kissé nyújtsd el a tésztát és csomagold be fóliába, így tedd hűtőbe legalább 30 percre.

A vajat vagy a margarint sütőpapíron nyújtsd el szögletesre és tedd ezt is hűtőbe.  

A hajtogató zsiradékot helyezd a tészta közepére és csomagold be a tésztával. Nyújtsd ki és végezz szimpla hajtást. 90 fokkal forgasd el a tésztát, majd ismét nyújtsd ki és végezz dupla hajtást. Tedd vissza fóliába és ismét hűtsd a hűtőben 30 percet.

Nyújtsd ki és ismételd meg a dupla hajtást.

Ismét tedd hűtőbe 30 percre, majd nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastagra és 1,5-2 cm-es csíkokra vágd fel, majd olajozott rolócsőre tekerd fel.

Felületét egésztojással kend le és tedd sütőpapíros lemezre.

Keleszd kb. 40 percet és 180 °C-os sütőben 15-16 perc alatt süsd készre.

Kihűlés után húzd le a tésztát a csőről és egy habzsák segítségével töltsd meg a töltelékkel.

Jó étvágyat kívánunk!