Körtés-pudingos kosár

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
8 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
10 g
vaj
60 g
egész tojás
1 db
tej
220 ml
KÖRTÉS TÖLTELÉK:
tej
700 ml
cukor
160 g
főzhető vanília puding
2 csomag
vaníliás cukor
20 g
tejföl
640 g
körte
3 db
pucolva, apró kockákra vágva
Preparation mode:
Körtés töltelék elkészítse:
A pudinghoz tedd a tejbe a cukrot, vaníliás cukrot, körtét és keverd el a pudingporral.
A készre főzött pudingba pici hűlés után keverd bele a tejfölt. Fóliával letakarva hűtsd ki.
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit mérd össze, majd készíts belőle egy közepesen lágy kelttésztát.
Letakarva pihentesd 15 percet, majd oszd a tésztát kb. 5 dkg-os részekre és formázz belőlük kicsi gömböket.
Sodrófával nyújtsd ki a tészta gömböket úgy, hogy a gyümölcskosár forma oldalára is jusson egyforma vastagságban a tésztából.
A már kihűtött tölteléket belekanalazzuk a kosárkákba.
Keleszd további 30 percig, majd 190 °C-on 15-17 perc alatt süsd meg.
Miután kihűltek a kosárkák, karamellel díszítsd a tetejét.
Jó étvágyat kívánunk!