Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Körtés virág

Ingredients:

búzafinomlszt
500 g
vaj
100 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
vaníliás cukor
20 g
cukor
50 g
tojás
1 db
citrom héja
1 db
tej
150 ml
tojás a kenéshez
1 db
TÖLTELÉK:
körte apróra vágva
6 db
tejkaramella
10 db
fahéj
1 g
cukor
50 g
durvára vágott dió
100 g
pektin
3 tk

Preparation mode:

Töltelék elkészítése: 

A cukrot a tejkaramellával olvaszd fel és tedd rá a körtét. Forrald kb. 10-15 percig, majd mehet rá a dió, pektin és a fahéj is.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérd össze, majd készíts egy közepesen lágy tésztát.

Letakarva pihentesd legalább 30 percet.

Mérd ki egyenként 50 g-os darabokra és felgömbölyítve pihentesd legalább 10 percet.

Nyújtsd ki kb. 10 cm átmérőjű lappá és egy éles késsel 5 egyenlő részen vágd be a tésztát.

Tegyél egy adag tölteléket a közepére és a cikkeket hajtsd egymásra, mint egy rózsa szirmai.

Sütőpapíros lemezre helyezd a sütiket és letakarva legalább 1 órát keleszd meleg helyen.

Egésztojással kend le a felületét és díszítsd cukorral, illetve durva dióval.

180 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 15 percet.

Jó étvágyat kívánunk!