Koulouri (görög szezámmagos perec)

Ingredients:
BL 55 finomliszt
400 g
durumbúzaliszt
100 g
Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
cukor
50 g
olaj
25 ml
víz
250 ml
FELÜLETRE:
szezámmag
kb. 200 g
+ víz, amibe belemártjuk
Preparation mode:
A tészta hozzávalóiból kézmeleg vízzel készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd legalább 30-40 percet.
80 g-os darabokra mérd ki a tésztát és formázz belőle karikát.
A tésztát mártsd vízbe, majd a szezámmagba úgy, hogy az alja és a teteje is magos legyen.
Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább 50 percig.
210 °C-os előmelegített sütőben süsd 12-15 percig.
Footnotes:
A koulouri egy tipikus görög streetfood, azaz utcai étel. Ma is nagyon népszerű, a nagyvárosokban szinte minden utcasarkon árulják ezt a frissen sült, ropogós, szezámos kerek perecet.