Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Koulouri (görög szezámmagos perec)

Ingredients:

BL 55 finomliszt
400 g
durumbúzaliszt
100 g
Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
50 g
olaj
25 ml
víz
250 ml
FELÜLETRE:
szezámmag
kb. 200 g
+ víz, amibe belemártjuk

Preparation mode:

A tészta hozzávalóiból kézmeleg vízzel készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd legalább 30-40 percet.

80 g-os darabokra mérd ki a tésztát és formázz belőle karikát.

A tésztát mártsd vízbe, majd a szezámmagba úgy, hogy az alja és a teteje is magos legyen.

Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább 50 percig.

210 °C-os előmelegített sütőben süsd 12-15 percig.

 

Footnotes:

A koulouri egy tipikus görög streetfood, azaz utcai étel. Ma is nagyon népszerű, a nagyvárosokban szinte minden utcasarkon árulják ezt a frissen sült, ropogós, szezámos kerek perecet.