Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Krumplis-hagymás copfok

Ingredients:

élesztő
2,5 dkg
tej
1 dl
krumpli
60 dkg
vöröshagyma
1 fej
olaj
2-3 ek
tojás
1
liszt
40 dkg
3-4 tk
tojás
1
kenéshez
köménymag

Preparation mode:

A krumplit héjában megfőzzük, pucolás után áttörjük és hűtjük.
Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a krumplihoz a tojással, élesztővel, sóval, liszttel és jól kidolgozzuk. Pihentetjük 30 percig, majd 1 cm vékonyra nyújtjuk és 2×10 cm vékony rudakat vágunk. Összesodorjuk, megkenjük tojássárgájával, szórjuk köménnyel és közepes tűznél kb. 20 perc alatt sütjük.