Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Krumplis pogácsa

Ingredients:

liszt
1 kg
krumpli
1 kg
Ráma
15 dkg
1-2 ek
tojás
2
1 a kenéshez
budafoki élesztő
5 dkg
tej
2 dl
cukor
1 tk

Preparation mode:

Megfőzzük a krumplit, melegen áttörjük és kihűtjük. Az élesztőt a tejjel, 2 ek. liszttel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a kihűlt krumplival. Megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, a kovászt és nagyon alaposan kidolgozzuk. Letakarva pihentetjük 1 órát. Közben felolvasztjuk a Rámát. (ne legyen meleg amikor használjuk) Kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra és megkenjük Rámával. Lazán összehajtjuk, és megint pihentetjük, de csak 1/2 órát. Megint nyújtjuk és megkenjük. Legalább háromszor kell hajtogatni és pihentetni. Az utolsó hajtogatás után kb. 1,5-2 cm re nyújtjuk, bevagdossuk, nagyobb kiszúróval szaggatjuk. Megkenjük tojással, és tepsin pihentetjük még 10 percet. Meleg sütőben kb.15 perc alatt aranysárgára sütjük.(ebből az adagból nagyjából 80 db lesz, de garantált a siker)