Krumplis töltött lángos

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
30 g
só
15 g
cukor
10 g
főtt burgonya
150 g
kb. 3-4 db burgonya
napraforgó olaj
25 g
víz
200 ml
tej
100 ml
TÖLTELÉK:
kockázott húsos szalonna
400 g
trappista sajt reszelve
100 g
tejföl
150 g
hagyma apróra vágva
fél fej
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
A szalonnát egy serpenyőben pirítsd le, majd távolítsd el a felesleges zsírt.
Keverd össze a többi hozzávalóval.
Tészta elkészítése:
Minden hozzávalót mérj ki gondosan, majd dagasztógépben vagy tálban a langyos folyadékokkal készíts egy alaposan kidagasztott tésztát.
Letakarva 30 percig pihentesd egy kiolajozott tálban.
Mérd ki a tésztát 150 g-os darabokra, majd olajos kézzel nyújtsd ki kb. 20 cm átmérőjűre.
Egy adag tölteléket helyezz a tészta közepébe és hajtsd félbe a tésztát, majd alaposan zárd le a végét.
15-20 perces pihentetést követően előmelegített bő olajban süsd meg a lángosokat oldalanként kb. 4 percig, amíg alaposan meg nem sül.
Jó étvágyat kívánunk!