Kuglóf mazsolával, mandulával narancshéjjal

Ingredients:
Preparation mode:
A tejet meglangyosítjuk, egy teáskanál cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarjuk. Kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére. A margarint megolvasztjuk. A lisztet a cukorral, a sóval, a reszelt citromhéjjal és citromlével, a megolvasztott margarinnal és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tésztát simára és hólyagosra dagasztjuk.
A cukrozott narancshéjat felaprítjuk, összekeverjük az aprított mandulával, a mazsolával, majd hozzáadjuk a tésztához, átdagasztjuk, letakarjuk és 30 percig kelesztjük, amíg a térfogata kétszeresre nő.
A kuglófformát kikenjük margarinnal, megszórjuk a maradék mandulával és beletesszük a tésztát. Ezután a formában pihentetjük 30 percig, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 60 percig sütjük. Ha kivettük a formából, megszórjuk porcukorral.