Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Kuglóf mazsolával, mandulával narancshéjjal

Ingredients:

Margarin
25 dkg
Tojás
4 db
Citromlé
4 tk
Citromhéj
1 tk
Finomliszt
50 dkg
1 csipet
Apritott mandula
12 dkg
porcukor
1 ek
Kristálycuk
25 dkg
Élesztő
3 dkg
Langyos tej
1 dl
Cukrozott narancshéj
3 dkg
Maszola
15 dkg

Preparation mode:

A tejet meglangyosítjuk, egy teáskanál cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarjuk. Kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére. A margarint megolvasztjuk. A lisztet a cukorral, a sóval, a reszelt citromhéjjal és citromlével, a megolvasztott margarinnal és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tésztát simára és hólyagosra dagasztjuk.

A cukrozott narancshéjat felaprítjuk, összekeverjük az aprított mandulával, a mazsolával, majd hozzáadjuk a tésztához, átdagasztjuk, letakarjuk és 30 percig kelesztjük, amíg a térfogata kétszeresre nő.

A kuglófformát kikenjük margarinnal, megszórjuk a maradék mandulával és beletesszük a tésztát. Ezután a formában pihentetjük 30 percig, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 60 percig sütjük. Ha kivettük a formából, megszórjuk porcukorral.