Kürtős kalács fagyival

Ingredients:
Preparation mode:
Hozzávalók:
500 g , 25 g , 40 g cukor , 10 g vaníliás cukor , 5 g só, 25 g vaj , 230 g magas zsírtartalmú tej, kedvenc fagyink, néhány kartonlap , alufólia , étolaj a kenéshez, kristálycukor
A kartonpapírból tölcsérformát hajtunk és tűzőgéppel összefogatjuk, majd az egészet becsavarjuk alufóliával. Felületét enyhén olajozzuk.
A friss élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukor harmadával. A többi hozzávalót összekészítjük a dagasztótálba és a felfuttatott élesztővel selymes, félkemény tésztát készítünk. Letakarva 20 percig érleljük. 90 grammos adagokat mérünk ki, kisodorjuk és a kúpra feltekerjük, asztalon összedolgozzuk. Felületét enyhén nedvesítjük és finomított kristálycukorba forgatjuk. 15-20 percet kelesztjük és forró 220 °C-os sütőben sütjük kb. 10-12 percet.
Kihűlés után fagylalttal töltjük.
Elkészítés lépései: