Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Kürtős kalács fagyival

Ingredients:

finomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
cukor
40 g
vaníliás cukor
10 g
5 g
vaj
25 g
magas zsírtartalmú tej
230 g
kedvenc fagyink
néhány kartonlap
alufólia
étolaj a kenéshez
kristálycukor

Preparation mode:

Hozzávalók:

500 g , 25 g , 40 g cukor , 10 g vaníliás cukor , 5 g só, 25 g vaj , 230 g magas zsírtartalmú tej, kedvenc fagyink, néhány kartonlap , alufólia , étolaj a kenéshez, kristálycukor

A kartonpapírból tölcsérformát hajtunk és tűzőgéppel összefogatjuk, majd az egészet becsavarjuk alufóliával. Felületét enyhén olajozzuk.
A friss élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukor harmadával. A többi hozzávalót összekészítjük a dagasztótálba és a felfuttatott élesztővel selymes, félkemény tésztát készítünk. Letakarva 20 percig érleljük. 90 grammos adagokat mérünk ki, kisodorjuk és a kúpra feltekerjük, asztalon összedolgozzuk. Felületét enyhén nedvesítjük és finomított kristálycukorba forgatjuk. 15-20 percet kelesztjük és forró 220 °C-os sütőben sütjük kb. 10-12 percet.

Kihűlés után fagylalttal töltjük.

Elkészítés lépései:

Kürtős kalács fagyival elkészítésének 1. lépése