Laktózmentes kakaós csiga

Ingredients:
Preparation mode:
Hozzávalók:
300 g búzafinomliszt, 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 5 g só, 2 db tojás, 50 g Budafoki élesztő, 100 g laktózmentes vaj, kb. 120 ml kókusztej, 1 teáskanál szemcsés édesítőszer (Erythritol),
Töltelék: 100 g kakaópor + 3 evőkanál édesítőszer+ kevés olaj a kenéshez
A tészta hozzávalóit kimérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük kb. 10-15 percet. Ezután fél cm vastag, szögletes alakzatot formázunk a tésztából. Megkenjük étolajjal és a kakaóporos, édesítős keveréket rászórjuk a tésztára. Egyenletesen, kevés vízzel nedvesítjük a felületét. Ezután közepesen szorosan feltekerjük és 1-5 cm-es szeleteket vágunk, melyet sütőpapíros lemezre helyezünk. Letakarva kelesztjük kb. 45 percet és 190 °C-os előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percet.